Digitalisert trosopplæring


 

Koronapandemien stengte i mars kirkene i menigheten vår og satte en stopper for alle trosopplæringstiltak som skulle skje opp mot påsken og etter påsken.

Konfirmantene måtte utsette konfirmasjonen sin og all konfirmantundervisning måtte settes på vent.

Alle gudstjenester ble avlyst og vi måtte tenke nytt i forhold til å nå ut til dere som er medlemmer i menigheten vår. Det ble en bratt læringskurve for menighetspedagogen som i full fart har lært å filme og redigere videoer, ta opp og redigere podcasts og nå skal lære å streame direktesendinger.

Sørreisa menighet har nå egen YouTube kanal som heter Sørreisa menighet – for alle.
Der vil dere finne fire filmer laget for barn i barnehagealder. Disse er basert på opplegget jeg har på Påskesamlingene jeg drar rundt med til alle barnehagene i Sørreisa før påske. Filmene passer også for eldre barn. Filmene forteller påskefortellingen for Palmesøndag, Skjærtorsdag, Langfredag og Påskemorgen. I slutten av hver film er det beskrevet hvordan man kan lage noe som har med hver påskedag å gjøre.
I tillegg finner dere tre filmer laget for barn i 1-4 klasse. Disse er beregnet på Tårnagentene og forteller gjennom bibelfortellinger om Jesus som frelser oss. I slutten av hver film får barna et hemmelig oppdrag. Det siste oppdraget leder til den siste og åttende filmen som ble laget, en film hvor jeg og min yngste datter baker oppstandelsesboller.
 

Oppstandelsesboller er en flott måte for barn å forstå påskens mirakel. Jesus, en marshmallow, pakkes inn i et hvitt klede, bolledeig, og legges i ovnen, graven. Når ovnen åpnes, altså graven, og barna får åpne bollen vil de finne at den er hul. Graven var tom og bare kledet lå igjen.

Sørreisa menighet har også en egen Podcast, Sørreisa menighets lille podcast, som kan finnes på de fleste plattformer som tilbyr podcaster. Der legger jeg nå ut episoder hvor jeg sammen med en gjest snakker om tema fra konfirmasjonsundervisningen. Disse er beregnet på konfirmantene, men er også fine å lytte til for andre.

Alle filmene ble delt på menighetens Facebookside denne påsken og etter hvert vil man også finne disse på vår nettside under Barn og Ungdom. 

Fremover vil vi også forsøke å sende live videoer av gudstjenester.
Sier som Pippi Langstrømpe: Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert.

Marianne 
Menighetspedagog i Sørreisa

Tilbake