Barnas misjonsprosjekt - Indonesia


Les og lær om Barnas misjonsprosjekt. 
I denne artikkelen vil du få lese om hva pengene går til, se en video om barnehjemsgutten Eldin og lære å lage et ispinnespill. 

 

Skoleåret 2020/21 samler vi inn penger til NLMs arbeid i Indonesia.
Pengene går blant annet til:  

Forebyggende helsearbeid blant barn
NLM driver blant annet med opplæring i hygiene og håndvask og tar i bruk ulike virkemidler for å nå barna. Dukketeater er en av flere arbeidsmåter. 

Gi barnehjemsbarn en bedre hverdag
NLM driver ingen egne barnehjem i Indonesia, men går inn i eksisterende institusjoner for å heve standarden og gi barna meningsfulle aktivitetstilbud. I utkanten av storbyen Medan ligger et slikt barnehjem. Fotballtrening er en av aktivitetene som NLM tilbyr. NLM arrangerer dessuten lese‐ og skrivekurs, hvor barna får veiledning i å skrive sin historie. I tillegg til den praktiske skrivetreningen, er denne skrivingen viktig for å hjelpe barna med traumer som de bærer på.  Barnas historier har nå blitt illustrert av en profesjonell tegner og utgitt som bok. 

Fortelle barn om Jesus
I Indonesia er kun ti prosent av befolkningen kristne og det finnes mange unådde folkegrupper. NLM samarbeider med lokale prester og kirker og oppmuntrer dem til å satse på evangelisering og på kristent arbeid blant barn. Gjennom søndagsskolearbeid og barneklubber får barn i Indonesia høre at Jesus elsker dem.   

Skolegang for misjonærbarn  
Det koster penger å ha misjonærfamilier boende i Indonesia. Noe av pengene som blir samlet inn vil gå til å dekke utgifter knyttet til skoleplass for misjonærbarna. 

Konto og vippsnummer Pengene til Barnas Misjonsprosjekt kan gis på forskjellige måter: Vips penger på vippsnummer #521652, eller bruke bankgiro 8220 02 90131. Merk gaven med «Barnas Misjonsprosjekt»  

Her er en liten film om barnehjemsgutten Eldin

Ispinnespill 

Barna på barnehjemmet hvor Eldin bor, er fattige. Alt de eier, har de liggende i hver sin lille hylle på sovesalene. Der ligger der gjerne en ekstra Tskjorte eller et klesskift, men ingen leker. Barna får heller ingen gaver til bursdag eller jul. Så da gjelder det å lage lekene selv! En av de mest populære lekene på barnehjemmet, er å spille om ispinner. Barna samler ispinner som andre har kastet fra seg på gaten. Pinnene blir dekorert og fargelagt, slik at det er mulig for barna å kjenne dem igjen. Spillet starter ved at to barn legger hver sin pinne foran seg på gulvet. Ved å slå håndflatene ned i gulvet nær ispinnen, kan de få pinnen til å sprette ved hjelp av lufttrykket. Barna slår annenhver gang. Den som klarer å få sin ispinne til å lande oppå motstanderens pinne, vinner begge pinnene.

Lag ditt eget ispinnespill Det er ganske enkelt! Alt du trenger er en bunke ispinner, noen tusjer til å fargelegge dem med, og en venn å spille mot. Ispinner kan kjøpes på hobbybutikker, eller du kan ta vare på ispinnene fra is du spiser selv. Dersom du bruker brukte ispinner, kan det være lurt å vaske dem først. Fargelegg ispinnene dine, men husk at du fort kan bli nødt til å gi dem fra deg om du taper i spillet. Lykke til!

Tilbake